Det är viktigt att putsa ordentligt!

Halloj! Här kommer ett inlägg om mina produkter jag använder för att få min utrustning att bli on top! Enjoy! 😄


Först ut har vi min rengöringspray som löser all smuts, stöv, lera.. you name it. Den tar allt! 
Den är från Carr & Day & Martin och heter Belvoir Tack Cleaner step 1. Den är även perfekt till benskydd av plast. 😀
(Den till vänster i bild här nedan) 


Av samma märke finns det en step 2, och det är vanlig glycerintvål på flaska. Den använder jag som dagligt putsmedel och alltid efter step 1. Den gör lädret mjukt, glansigt och alldeles perfekt! Rengör även den väldigt bra. Inget vatten behövs, bara en bra putssvamp och en trasa att torka av med efter. 


Det här putsmedlet till sadeln är outstanding! Det gör rent, blir lagom blankt och ger ett bra grepp! Det här är en gammal klassiker som aldrig går ur tiden 😊 Är från märket Absorbine och heter Horseman's one step. 


Läderfett från Veredus och heter Curium Balsam. (Även väldigt bra för torra stallhänder 😉) Det här smörjer jag tränsen med en gång i veckan, det viktigaste är när man använder läderfett är att lädret är ordentligt rengjort innan så man inte kapslar in smutset. Det mår inte lädret bra av.. 


Somsagt, en bra putssvamp och en trasa att torka av med är ett måste för att få fina träns 😊

/Sandra

(Inlägget är ej sponsrat) 

Oj oj oj.. Fullt ös hela veckan!

Den här veckan har varit fullspäckad! Jag har ridit en ponny, skrittat med Tanten, jobbat och slitit i stallet. Har varit helt slut på kvällarna så har inte haft ork o blogga. Har somnat som en stock på kvällarna. 

Idag så tjuvstartade jag ridningen på Tanten. Skulle egentligen väntat tills imorgon men hjärtat sa nått annat.. 
Han har varit fullkomligt galen när jag skrittat honom. Kastat sig för han blivit rädd för skuggor, hoppat högt så fort det låtit något konstigt ljud, har knappt kommit upp på honom för han varit så laddad och rastlös. Så idag travade och galopperade jag lite. Red ca 15min i skritt först och sen avslutade 10min med trav o lite galopp. Vilken skillnad på häst efter.. Han såg harmonisk ut på blicken, avslappnad i musklerna och frustade nöjt. Det var verkligen behövligt för honom. 😊 
Tanten har aldrig varit en häst man kunnat ställa av helt. Han har för mycket energi och hjärnspöken för det, han blir nästan farlig att hantera då. 

Nu ska jag slappa i soffan, nästa vecka kommer bli lika händelsefull men då lovar jag på allt att uppdatera mer. 
(På fredag så kommer det en nyhet, om allt går som det ska 😉)


Glöm inte att spana in Stall Ohlén hindermaterial på Facebook eller på deras hemsida! 👍😀 Ponnyn Susa som jag trimmade åt ägarinnan i onsdags. Jobbade på mycket bra! Supersöt!! 😍

Hoppövning nr 1


Här är banskissen jag hade på träningen för min elev Nikolina i måndags. Man övar rytm, vägar och uthållighet hos häst o ryttare. 

Vi började med att hoppa fram i galopp på räcket i vänster varv, både kort och lång väg. Därefter travhoppade vi krysset några gånger i höger varv. 
När det såg bra ut la vi till räcket på dogleg, 6st språng för ponny. 
Efter det så hoppade vi igenom långsidan åt bägge håll. Där är det oxer - två galoppsprång - bom - 2 steg - oxer. Är det väldigt låga hinder funkar det bra att rida på tre steg emellan. 
(Alla mått är efter storgalopperad D-ponny)

Sen blev det dags för banan! 


Börja på travkrysset, fortsätt på dogleg till räcket. Därefter långsidan, ner i trav eller rulla in marbommen och hoppa krysset i galopp. Snett igenom till oxer, räcke och snett igenom igen.

Man kan även hoppa detta som en evighetsbana, då börjar man om efter sista oxern. Går även o vända på det, dvs börja på räcket till krysset osv.. Finns många olika vägar man kan rida! 

Nästa måndag kommer en ny övning! 🐎

Rid väl och Lycka till! 

Hallå! 🙄


Så dålig uppdatering här, jag dör.. 
Igår fick Tanten en promenad runt slingan och på grusvägen lite, han var pigg men mycket lugnare än i fredags haha. 
När vi kom tillbaka från promenaden så fick Tanten massage och stretching av hans bogar och halsmuskel. Han spänner sig lätt pga hans "nerver" och att han alltid vill ha koll på allt. Te.x lämnar en häst stallet så slutar han äta, blåser upp sig o kollar. Så det är en häst man måste jobba mycket med för att han ska bli avspänd både psykiskt o fysiskt. 

Idag skrittjobbade jag honom uppsuttet. Jag red lite öppna o sluta och skrittade över ett par cavallettibommar för att få samlande arbete och red sedan med kvicka steg och högre form för att få upp bogen o manken. 
Red ca 30min, Tanti var nöjd att få jobba under ryttare igen och skummade lite i munnen och frustade. Härliga häst!! ❤


Imorgon ska jag ha träning för en elev, ska bli så kul! Återkommer med vilka övningar o liten banskiss. 🙄

Kram! 

Godkväll!

Jag har varit så trött dom senaste dagarma så ber om ursäkt för dålig uppdatering. 

Igår hade jag utsläpp i stallet, mockade och gjorde det vanliga. 😊
Idag var jag i stallet från lunch. Lunchfodrade alla hästarna, mockade min o Karins boxar, la in nytt spån, gjorde Tantens höpåsar och hinkar och mockade T's hage.. Sen när klockan började närma sig 14.30 började jag ta in alla hästar. Dom var sugna på att komma in och nästan alla stog vid grindarna o väntade.. 

Idag får jag börja skritta på hästskrället men jag valde en promenad runt slingan istället. (Slingan är en anlagd ridslinga som går runt stallet, ridhuset o bakom skogen.) 
Jag tänkte att jag skulle filma och berätta om Tanten när jag gick, men jag hade fullt sjå med att få med mig hunden och hålla hästen. 
Tanti har nerverna mer på utsidan nu och blev rädd för det mesta.. Snö som ramlade från träden, en stor sten, bilar ja.. Kaos haha! 😂

Imorgon ska Tanti få en längre promenad och på söndag ska jag börja skrittjobba honom uppsuttet. Han verkar må bra, är väääldigt pigg och på tårna och allmänt glad att få göra något igen 😊 

No scoope, no hope 😉

Nej, nu ska jag mysa med Jonas och Hugo i soffan. Vi hörs imorgon! ❄☃️