Skäms, Sandra!

På riktigt, hur dålig får man vara?! Lovade att bli bättre på att blogga meeen.. Hur gick det då? 😩

Det har inte hänt så mycket mer än att det är svinkallt och snöigt. Jag vill ha VÅR! Gärna imorgon tack.. Trött på alla tjocka kläder och klumpiga skor. 


Tanten är pigg och glad, han var duktig i fredags när jag red lite bommar och cavalletibock. Igår trimmade jag dressyr, mycket spänd häst i början men tillslut slappnade han av och jobbade på bra! 
Imorgon väntas ett pass med fokus på rakriktning samt cavalletibock. På torsdag ska jag hoppa! 😁 Får se om det blir film på det, då mamma ska hjälpa mig. 

Vi hörs lite senare, ciao! 😊

Älskade solsken!!

Idag innan lunch så tog jag in Tanti för en ridtur, gick strålande även denna gång. Hoppas det håller i sig nu med att han är lugn på stallgången.. *pepparpeppar*

Gick till ridhuset och red ca 45min, idag var fokuset på att få han trött.. Göra av med energi helt enkelt. Han är så vansinnigt pigg nu, han börjar kanske få vårkänslor när solen skiner och det droppar från taken? 

Red lite galoppbyten, förvänd galopp, övergångar och samlad trav. Jag inleder varje ridpass med mycket skrittjobb, ställa utåt och inåt, flytta rumpan osv. Han var fin hela ridpasset!! 😁👌 
Imorgon tänkte jag skynda mig att rida direkt efter lunchfodringen för kl 14 börjar det dressyrträningar i ridhuset. Min plan är att galoppera lite bommar och ha någon cavallettibock framme. Få se om han är lugnare denna gång haha! 


Dagens outfit;
Sadel - CWD 2g
Sadelgjord - Hööks luddgjord
Stigbyglar - Freejump soft up pro
Antiglidpadd - Acavallo
Memoryfoampadd - Acavallo
Schabrak - Equiline E-logga sverige
Ländtäcke - Ylle från okänt märke
Skydd - Veredus olympus
Kandar - Globus
Ha en fortsatt bra kväll så ses vi imorgon igen! 😊❤

Tantens foder

Jag lovade ju ett inlägg om vad Tanten äter 😊 Här kommer det! 

Tanten äter hösilage, ca 12kg per dag. 
Våra hästar får hösilage 5ggr per dygn, tiderna är 05, 07, 11.30, 15 och 22. 


Dom får kvälls och tidiga morgon höt från höautomaterna. Så smidigt!! 

Tantens högiva ser ut såhär;
Kl
05: 1kg
07: 2kg + 1kg
11.30: 2kg
15: 3kg
22: 3kg
(Sen får han ca 1kg inne tillsammans med morgonhinken för att han ska hålla sig lugn tills man är klar med alla täcken o så)

Tantens kraftfoder består av detta..
Morgon: 0,25liter müsli med morötter
Eftermiddag: 0,5liter betfiber mash,
0,5dl mineraler, 1skopa munkpeppar, 1skopa magnesium, 1skopa msm, och en skvätt b-vitamin. Det blir som en gröt som han älskar! 


Müsli
Självklart morötter!


 Är det något ni undrar, fråga på! 😊

Galen häst!

Ojoj, vart ska jag börja.. Igår så skulle jag rida lite trav och galoppbommar med Tanti. Men det gick knappt.. Han var helt galen! Hoppade, bockade och var allmänt jättebusig o pigg. Gjorde riktiga rodeosprång och jag är faktiskt impad av mig själv att jag satt kvar! 😂 Dom bocksprången han gjort tidigare är rena barnleken.. 
Gav upp bommarna ganska snabbt. Försökte bara rida vanligt och få honom lugn. Avslutade med att galoppera över ett sockerbitshinder ett par gånger, det gjorde han bra! 😁👍


Idag fick han bli longerad på ridbanan utan inspänning och krav. Bara ren avrastning! Han var såå pigg, galopperade flera flera varv utan att jag fick stopp på honom! Okej, den här hästen har lots of energy nu 😁 Men jag vet varför... 
Det är för att jag köpte ett annan müsli till honom för ett tag sen för jag ville ha mer protein i. Men, det är havre i den. 
Jag köpte iallafall hans gamla vanliga mat igen men hällde det bara uppepå det andra i tunnan, och nu har jag "kommit ner" till den. Så imorgon blir det till att inhandla den havrefria igen! 

Tanti får inte speciellt mycket kraftfoder, men för en havrekänslig och het häst krävs det lite för att det ska bli tokigt.. 

Kan visa och skriva ett inlägg om hans foder och tillskott imorgon 😋


Tantens nya nickname är Räven pga alla rävar som finns bakom hans öron 😂🦊
Pigg och busig häst! ❤🦊

Golden Wing

Igår testade jag ett nytt bett på Tanten. Ett tredelat Golden wing från Stübben. 
Han verkade gilla det, lite svårt att utvärdera det eftersom jag ridit på kandar dagarna innan. Han blir lite stum och tung i handen då.. 
Jag ska prova det en ridtur till, sen kan ni få ett betyg på det! 😀 
Tanten var iallafall fin, han fick lite lösgjörande arbete bara. Vi tränar mycket på att få in vänster bogen i höger varv. Han vill gärna skjuta ut den. 
Och vet ni, hö-tricket jag gjorde i torsdags fungerade även igår! Han var lugn och stod stilla, men självklart vaken på vad som hände utanför stallet. 😉 Min fina prins. ❤


Jag gillar "vingarna", det ser så behagligt ut för hästen. Anatomiskt och fin metall.